ליווי וייעוץ לבתי אריזה בתחום פוסט הרווסט

טיפול בפרי לאחר הקטיף מושפע מאופן הגידול והשלב הפיזיולוגי שבו בוחרים לקטוף את הפרי; לאחר מכן הערכת איכות הפרי והכוונתו לאריזה ולשיווק – שוק פרמיום, ייצוא, מקומי או תעשיה, אחסון הפרי, הבחלתו במידת הצורך, מניפולציות הארכת חיי מדף, שינוע ושילוח הפרי, הגעה לייעדו ותגמול עבור מכירתו, כל אלו כמכלול – בעלי חשיבות כלכלית עצומה עבור המגדל, בכל שנת גידול מחדש.

חלק מהחבילה ההטרוגנית ושיתוף הידע שחברת “אצבעות ירוקות” מספקת עבור החקלאי ובית האריזה, מורכבת מליווי צמוד ומלא בטיפול בפרי טרום ולאחר קטיף, תוך מתן דגש על מקסום התגמול המתקבל על תוצרת חקלאית, והבנת כלל שלבי תהליך Post-harvest, בעזרת ידע רב הנצבר בתחום המקצועי והשיווקי וקשרים רבים בתעשייה ובמסחר.

ייעוץ וליווי בתי אריזה כחלק מניסיונם המצטבר של מדריכי החברה, וכחלק מהבנת מגבלות וצרכי השוק בארץ ובעולם, חברת “אצבעות ירוקות” מאפשרת שיפור תהליכים בבתי אריזה במגוון נושאים:

  • שיתוף ידע בתחום ההבחלה ומערכות ההבחלה וערפול חדרים, בקרת אקלים בחדרי הקירור, התאמת תנאי אחסון.
  • בקרה והבטחת איכות – יישומים והטמעת דרישות ותקני איכות של לקוחות ברשתות השיווק העולמיות, בקרת תהליכים ושימוש מושכל בכוח אדם.
  • תכנון מערכי אריזה ומיון, שימוש במצלמות איכות, שימוש בחומרי חיטוי, הדברה ודינוג הפרי לאחר קטיף.
  • שיפור תהליכים לקבלת תוצרת ארוזה באיכות הגבוהה ביותר, כולל – בניית פרוטוקולים לאריזה וטיפול בפרי לאחר קטיף והארכת חיי מדף של התוצרת הארוזה.
  • התאמה והכוונה לשיווק התוצרת הארוזה על בסיס איכות הפרי ומועד הקטיף, תוך התייחסות לצרכיו של המגדל ובית האריזה גם יחד.


פרטי התקשרות

קיבוץ געתון ד.נ. גליל מערבי
רוית אלבז – מנהלת רכש ומשרד 054-4605300
פקס: 054-4605300
greenfingers2015@gmail.com